Krispiga veganska samosas ackompanjeras av en dipsås baserad på den populära smaksättaren srirachasås. Till en kryddstark och smakrik rätt som samosas passar ett fruktigt vitt vin med en liten restsötma bäst till.
Hacka och stek löken. Strimla spenaten och fräs på den snabbt med koriander, chilipulver och salt. Mosa potatisen och blanda ner den i stekpannan med löken och spenaten.
Skär degplattorna i 10 x 20 breda strimlor. Lägg 1 msk fyllning i ena kanten och vik varje platta diagonalt sicksack, tre gånger till trekanter. Pressa ihop kanterna med hjälp av lite sojagrädde som lim i kanterna.
Värm upp oljan och fritera tills dina samosas är gyllenbruna. Vill man inte fritera sina samosas går det bra att laga dem i ugnen också, de blir bara inte lika krispiga.
Lägg dina samosas på en plåt i varm ugn, 225° C, och baka dem i cirka 5- 10 minuter tills de har fått fin färg.
Gör dipsåsen: blanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Servera