Receptet är utskrivet från Ekovin https://www.ekovin.se/recept/svamppasta-med-chili-persilja-och-vitlok/
Ingredienser:
4 portioner
500 g spagetti
1 dl av pastavattnet
400 g champinjoner, brutna i bitar
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
5 msk olivolja
½ röd chili, hackad
½ citron, pressad
½ kruka persilja, hackad
Salt och peppar
En lättlagad och mycket god pastarätt signerad Siri Barje. För den som vill kan man toppa med parmesan vid servering.
Vi tycker det är gott med ett mjukt rött vin till en svamppasta. Tänk bara på att inte överdosera chilin om du serverar vin till då detta kan göra att rödvinet upplevs strävare än vad det är.
1. Koka pastan ca 2 minuter kortare än vad det står på paketet.
2. Stek svampen i en stor stekpanna med olivoljan, på hög värme tills den får fin färg.
3. Tillsätt vitlök och chili, sänk värmen och stek tills vitlöken är mjuk men inte fått färg.
4. Häll av pastan, spara 1 dl av kokvattnet. Tillsätt pasta och vatten till svampen. Låt allt koka ihop i 2 minuter så att pastan får smak av svampen, vitlöken och chilin.
5. Salta, peppra och servera med persiljan på. Ringla över lite extra olivolja.
Recept och foto: Siri Barje @olivehummer
En ljuvligt vårig pastarätt med sparris, färskost, örter och citron som vi toppar med mild rostad mandel. Snabblagad primörlyx! Om man vill servera ett glas vin till denna rätt tycker vi att man ska rikta blickarna mot franska vita viner gjorda på druvan Sauvignon Blanc.…
Läs receptetEn italiensk klassiker i ny vegetarisk tappning. Vitlök och örter ger denna pastasås en ljuvlig smak som fungerar både till vardag och fest. Förberedelser och tillagning: Skala lök, vitlök och morot. Hacka lök och vitlök fint och riv moroten grovt. Hetta upp olivolja i en…
Läs receptet